Leo Brouwers, "Opendeurdag op 21 april. Nieuw bezoekerscentrum De Watermolen wordt ingehuldigd", Het Nieuwsblad, 15.04.2013.
Meerhout - De renovatie van ‘De wasserij’ betekent de redding van dit stukje erfgoed dat sinds decennia in verval was geraakt. Met een nieuwe bestemming als info- en bezoekerscentrum, krijgt het gebouw nieuw leven ingeblazen. De Vlaamse Milieumaatschappij en gemeente Meerhout openen het nieuwe bezoekerscentrum officieel op dinsdag 16 april.
De Vlaamse Milieumaatschappij werd enkele jaren geleden eigenaar van de oude wasserij in Meerhout om er de technische installaties van de stuw in onder te brengen. De VMM en de gemeente Meerhout beslisten in 2009 om de renovatie gezamenlijk uit te voeren. Voor deze werken konden ze een beroep doen op Europese subsidies binnnen het Europese project Interactief Waterbeheer.
De wasserij is vanaf nu de thuishaven voor het infocentrum van Natuurpunt , de Vallei van de Grote Nete en VVV-Meerhout, organisaties die werken rond natuurbeleving en toerisme. De VMM richtte de bovenverdieping in als educatief bezoekerscentrum. De permanente tentoonstelling ‘Weg van de Nete’ geeft een overzicht van de verschillende facetten van ons watersysteem, toegepast op het Netebekken. Op dinsdag 16 april wordt het infocentrum feestelijk ingehuldigd.
Op 21 april, op Erfgoeddag, opent deze vernieuwde wasserij, die omgevormd werd tot bezoekers- en infocentrum, voor de eerste keer haar deuren. Van 13 uur tot 18 uur organiseren de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM), de gemeente Meerhout, Natuurpunt en heel wat partners tal van activiteiten.